A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Перший пішов! В Кіптівській громаді перший військовослужбовець-строковик отримав підйомні

Дата: 28.04.2021 12:44
Кількість переглядів: 238

З 2021 року в Кіптівській територіальній громаді почала працювати абсолютно нова Програма, яка має назву «Підтримка військовослужбовців, які звільнені з лав Збройних сил України в 2021 році в зв’язку з закінченням терміну проходження строкової військової служби». Згідно цієї програми кожен військовослужбовець який звільнився в запас в 2021 році, при наявності всіх документів зазначених в паспорті програми, отримує від сільської ради п’ять тисяч гривень так званих «підйомних». Кошти надходять військовослужбовцю на особистий картковий рахунок і використати їх можна на свій розсуд.

На думку депутатів сільської ради ця Програма наразі дуже необхідна для популяризації строкової військової служби, адже багато молодих людей хочуть служити, але бояться, що за півтора роки служби можуть втратити зв’язки з «цивільним світом» тому багато хто після закінчення строку служби просто не знає з чого починати життя, і зараз не у всіх батьків є змога допомогти своїй дитині. А ці п’ять тисяч зможуть вирішити хоча б одну з проблем яка постає перед військовослужбовцем після звільнення в запас, наприклад на ці кошти можна винайняти житло, поки колишній строковик буде шукати роботи.

 «Про Програму дізнався від старости села, яка й допомогла зібрати увесь необхідний перелік документів та був приємно здивований такою новиною, адже ніколи не чув щоб якась сільська рада виплачувала дембелям підйомні кошти», - зізнається Андрій Бабенко, колишній військовослужбовець із с. Красилівка, який першим отримав цю допомогу. На що витратить ці гроші Андрій не зізнався, проте сказав що придбає дуже потрібну річ про яку мріяв давно.

Тож військовослужбовці які будуть звільнені в запас в 2021 році можуть як і Андрій отримати 5 тисяч гривень, для цього тільки  потрібно звернутися до сільської ради з особистою заявою та додати:

  • копію паспорту та ідентифікаційного коду військовослужбовця;
  • довідка про склад сім'ї з місця реєстрації військовослужбовця;
  • довідку з Козелецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про підтвердження проходження служби.
  • Довідку з банківської установи про відкриття карткового рахунку.

      Сподіваємось, що така підтримка стане ще одним доказом того, що служба у лавах Збройних Сил України є дійсно почесною і органи місцевого самоврядування докладають зусиль для підтримки своїх громадян, які стають на захист територіальної цілісності нашої держави.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь