A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Кіптівський сільський голова Володимир Кучма обговорив зі священниками громади регламент проведення великодніх та поминальних заходів

Дата: 28.04.2021 14:36
Кількість переглядів: 244

28 квітня 2021 року за ініціативи Кіптівського сільського голови Володимира Кучми відбулася зустріч з панотцями – настоятелями храмів, які знаходяться на території населених пунктів Кіптівської територіальної громади.

 Мова йшла про проведення великодніх богослужінь та відповідних служб на кладовищах у поминальні дні під час пандемії на COVID-19. Володимир Кучма висловив своє бачення та озвучив позицію сільської ради з приводу проведення служб у храмах на Великдень. В свою чергу панотці розповіли як планують нинішнього року (зважаючи на минулорічний досвід) проводити освячення великодніх кошиків та поминальних служб на кладовищах. Так, цьогорічного Великодня освячення пасок відбуватиметься біля церков, але з дотриманням проти епідеміологічних вимог – безпечні відстані між прихожанами, наявність у кожного масок тощо.

Секретар сільської ради Віта Кучма ознайомила учасників зустрічі з протиепідеміологічними заходами, які стосуються перебування і поводження під час пандемії в культових спорудах, які розташовані на території віднесеній до червоної зони епідемічної небезпеки.

Підсумовуючи результати зустрічі Володимир Кучма зазначив, що основне завдання як влади, так і церкви – вберегти людей від епідемії і зберегти їм життя та здоров’я. І найкраще це робити, діючи на упередження. А тому, важливо зараз відпрацювати регламент проведення великодніх та поминальних заходів, щоб запобігти масовим захворюванням під час їх проведення.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь