Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Кількість нещасних випадків на виробництві збільшилась на 284,6% через профхвороби на COVID-19

Дата: 22.07.2021 10:53
Кількість переглядів: 319

 

За підсумками першого півріччя цього року кількість страхових нещасних випадків на виробництві збільшилась на 284,6% – з 1 834 випадків у тому ж періоді 2020 року до 7 054 у 2021-му. При цьому кількість приросту орієнтовно дорівнює кількості випадків гострого профзахворювання на COVID-19, на які складено акти Н-1/П у цьому періоді, – близько 5 тис.

Смертність внаслідок нещасних випадків на виробництві, у тому числі в разі профхвороби на COVID-19, за цей період мала повільнішу динаміку зростання. Порівняно з першими 6 місяцями 2020 року кількість смертельних випадків зросла більш ніж вдвічі, або на 115,7% та склала 330 випадків.

За територіальним розподілом найбільша кількість страхових нещасних випадків зареєстрована у місті Києві (683 випадки), Київській області (649), Черкаській області (560), Хмельницькій області (543) і Львівській області (428).

Найменша – у Луганській області (58 випадків), Сумській області (65), Полтавській області (70), Закарпатській області (84) і Кіровоградській області (98).

За підсумками січня–червня 2021 року у структурі виробничого травматизму галузь охорони здоров’я продовжує складати абсолютну більшість випадків. Серед професій, робітники яких найчастіше травмувались/інфікувались на роботі, переважають медичні сестри (брати), молодші медичні сестри (брати) з догляду за хворими, молодші медичні сестри (брати), сімейні лікарі.

У разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання Фонд здійснює для потерпілих такі виплати:

? допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

? одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

? щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

? страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

? щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

? відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням.

Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення тощо.

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних