A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Визначено 300 кращих громад України, Кіптівська територіальна громада серед них

Дата: 30.08.2021 09:49
Кількість переглядів: 394

    Цього року Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» провів дослідження інституційної спроможності  і сталого розвитку 1416 із 1469 громад України, за результатами якого опублікував список трьохсот кращих малих та середніх громад України із населенням до 150 тисяч жителів. Із приємністю можемо констатувати, що Кіптівська територіальна громада увійшла у цей список.

        Показники, які беруться до уваги при оцінці інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України, визначаються за 40 критеріями. Серед яких є декілька ключових, зокрема чисельність населення, територія, показники виконання бюджету та його збалансованість і структура видатків а також додаткові, серед них: політична воля громади до покращення власного стану громади, енергобезпека та енергоефективність, відкритість влади,  промоція громади на національному та міжнародному рівні, стратегічне планування і його результати, можливість участі у кооперації влада-бізнес-громада, можливість громадського впливу на проекти сталого розвитку, успішна реалізація стратегічних проектів модернізації громади та інші.

        Разом із тим складено окремі рейтинги громад по кожній із областей. У Чернігівській області всього 57 територіальних громад із яких 16 міських 24 селищні, тобто із центрами у селищах міського типу та 17 сільських громад. За консолідованим рейтингом Чернігівської області Кіптівська громада увійшла у десятку кращих! Обійшовши при цьому абсолютно всі сільські громади та навіть деякі селищні і міські!

       Це ще раз доводить, що  громада від моменту свого створення  взяла високу планку свого розвитку, впевнено  тримала її протягом перших років існування, а найголовніше - не збирається знижувати темпи і в подальшому.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь