A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Кіптівська територіальна громада відсвяткувала 30-ту річницю Незалежності України та 6-ту річницю від дня свого заснування

Дата: 30.08.2021 09:55
Кількість переглядів: 301

Серпень – особливий місяць, бо він несе нам чудові свята – День Прапора та День Незалежності України, до того ж у Кіптівській територіальній громаді це ще і річниця її створення. Тож зайве буде говорити про те, що святкування було надзвичайно урочистим та захоплюючим.

        Із самого ранку перед приміщенням адміністративного центру та будинком культури у Кіптях було гамірно, люди сходились, з’їжджались із всіх куточків територіальної громади, зупинялись і просто ті, хто проїздив трасою, аби поглянути на те, що відбувалось.

         Святкові заходи розпочались із урочистого підняття державного прапора України та вручення паспортів громадянина України юним жителям нашої громади. Гостями свята були: Народний депутат України - Борис Приходько, голова Чернігівської обласної ради - Олена Дмитренко, начальник Козелецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області – Петро Приходьон, керівники сусідніх громад.

         Зі святом присутніх привітав сільський голова Володимир Кучма: «Шановні жителі громади та її гості! Щиро вітаю всіх вас із 30-ю річницею Незалежності нашої держава та 6-ю річницею від створення Кіптівської територіальної громади! Це свято єдності, гордості та великої відповідальності за майбутнє. Здобувши незалежність, ми заявили про себе як про велику націю, варту зайняти гідне місце у світовій спільноті. Ми горді тим, що ми українці, що ми славного роду. Ми любимо свою мову, свою культуру, традиції, свою державу, свою громаду.  Бажаю всім нам миру в країні і в душі, міцного здоров’я, невичерпної енергії і впевненості у власних силах, безмежного щастя і затишку у родинах, а найголовніше   єднання заради досягнення найзаповітнішого – процвітання нашої громади та України!» Після чого вручив нагороди її жителям. Медаллю «30 років Незалежності України» за особливий вклад у розвиток освіти нагороджений Микола Білогруд. Подякою Кіптівської сільської ради була нагороджена Оксана Єфімчук – директор Кіптівської центральної публічної бібліотеки, Почесною грамотою Кіптівської сільської ради нагороджені – Наталія Череда, медична сестра Чемерської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, кухар Прогресівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Людмила Силенок, фахівець із соціальної роботи -  Наталія Гаммер, також сертифікати на суму п’ять тисяч гривень отримали батьки загиблих в зоні проведення АТО/ООС.

        «Мені надзвичайно приємно бути сьогодні серед жителів такої близької мені Кіптівської громади, з якою маю тісну співпрацю та порозуміння у всіх напрямках її розвитку. Щиро вітаю всіх її жителів із 30-ю річницею Незалежності України та бажаю всім присутнім віри у краще майбутнє та процвітання», - зазначив Борис Приходько.

      Голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко зазначила, що із задоволенням знаходиться на святкуванні в одній із перших територіальних громад області, яка дала старт децентралізації на Чернігівщині. «Завдяки рішучості та вдалому менеджменту керівництва громада змогла у повній мірі використати всі фінансові можливості цієї реформи для реалізації низки проєктів розвитку та розбудову соціальної інфраструктури та стати однією із найуспішніших в області».

        Також Олена Дмитренко щиро привітала жителів зі знаменним державним ювілеєм, побажала усім місцевим жителям та гостям свята міцного здоров’я, миру та злагоди, добробуту й невичерпного оптимізму, а Кіптівській громаді з нагоди річниці заснування – процвітання та нових здобутків, а також вручила низку відзнак активним жителям громади.

         Після завершення урочистостей та покладання квітів до меморіалу загиблим воїнам, гості свята перемістились до будинку культури, де відразу у фойє  чекала сімейна виставка картин "Моя родина - Україна" Лариси Ростоцької та її доньки  Богдани Назарук, що проживають у с. Красилівка.

         На сцені всіх для всіх присутніх була представлена  концертна програма "Моя вишивана країна", яка розпочалась із живого виконання гімну нашої держави Павлом Левченком та підготована силами виключно аматорів із населених пунктів Кіптівської громади. Більше двох годин пісенного задоволення отримали глядачі та не шкодували рук для аплодисментів, адже дехто навіть не знав, що у сусідніх селах живуть стільки талантів таких як Володимир Малишко, Лілія Бардакова, Віктор Гривко, Наталія Коморна, колективи Вовчківського, Прогресівського, та Красилівського будинків культури та багато інших.

         На завершення, до уваги глядачів було представлено підсумки конкурсу «Коронуємо громаду ми українським снопом». Проводиться він з метою збереження і розвитку національних традицій, підвищення духовно-культурного рівня населення , формування світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління, стимулювання активної участі мешканців у суспільному та культурному житті Громади, збереження та популяризацію нематеріальної культурної спадщини України. Перемоги у різних номінаціях здобули снопи Вовчківського, Прогресівського, Чемерського старостатів та с. Кіпті.

    Тож залишається побажати, щоб життя кожного нашого громадянина завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Бадьорості духу, добробуту і щастя кожній родині. А державні атрибути нехай надалі вселяють в серце кожного українця гордість та спонукають на нові подвиги заради своєї Батьківщини.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь