A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

16 днів проти насильства

Дата: 25.11.2021 14:25
Кількість переглядів: 209

 

З 25 листопада до 10 грудня проходить щорічна акція “16 днів проти насильства” основною метою акції є:

привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з жінками, дітьми , формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони поєднують заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – річниця з дня «Монреальської різанини», коли 14 жінок-студенток були вбиті злочинцем лише через те, що “вони були феміністками”;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Кіптівська територіальна громада , заклади культури ,громадський сектор також приєдналась до цієї акції заради об’єднуючої мети – створення соціального простору, вільного від насильства, збільшення у мешканців розуміння та обізнаності щодо форм насильства.

 Розпочали 16денну акцію представниці КІПТІВСЬКА ЖІНОЧА СПІЛКА .Представниці різних населених пунктів ,різної сфери діяльності зібралися за круглим столом , щоб

привернути увагу громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства стосовно жінок та дівчат,шукаючи методи вирішення ціх проблем.

 Галина Позняк голова ГО розповіла присутнім про історію акції та її мету . Ознайомила з законодавством та формами запобігання насильству.

 Галина Лось директорка Центр надання соціальних послуг Кіптівської сільської ради вкотре розповіла про види насилля та як має поводитися жертва в екстрених ситуаціях.

Разом спілчанки переглянули документальний фільм ,про трагічну долю двох жінок,що потерпали від фізичного та психологісного насилля.

 Під час обговорення прийшли до висновку ,що лише разом ми зможемо закликати усе суспільство до активних дій і проблеми насильства, якому немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче - це не прояв симпатії; твоя "хата не з скраю" - ти можеш допомогти і навіть врятувати життя!!!

#16днівпротинасилля Доєднуйся!!!

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь