A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптях відкрили новий дитячий садок

Дата: 20.12.2021 15:06
Кількість переглядів: 1071

Дошкільна освіта є першою сходинкою до здобуття якісних знань, фундаментом, на якому будується вся система нашої освіти. Максимально охопити дітей дошкільною освітою, забезпечити її якість і доступність незалежно від місця проживання, матеріального забезпечення, соціального походження – таке завдання постало ще п’ять років тому перед Кіптівською територіальною громадою та послідовно реалізовувалось протягом останніх років.

      Ще однією ластівкою, яка ознаменувала собою успішний приклад реалізації на місцях державної освітньої політики  стало відкриття 20 грудня  у с. Кіпті нового приміщення закладу дошкільної освіти.

     Почесними гостями свята були голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус, начальник Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації Ярослав Слєсаренко, представники місцевих агровиробників, які допомагали у придбанні обладнання для садочка.

     Безпосередніми  учасниками та головними дійовими особами свята звісно ж були дошкільнята, їх батьки та працівники садочка, на обличчях яких неприховано світилась радість від події.

     З нагоди відкриття, честь сказати перше вітальне слово було надано Кіптівському сільському голові Володимиру КУЧМІ, який зазначив, що діти незалежно від того де вони проживають у великому місті, селищі чи селі повинні мати можливість здобувати однаково якісну дошкільну освіту тому створення сучасного садочка це був виклик для громади, який було реалізовано при підтримці держави. Проте і надалі освіта залишиться одним із пріоритетних напрямків розвитку – адже діти це майбутнє держави!

    «Реконструювати  дитячий садочок - велика справа, але ми будуємо не приміщення. Наше завдання збудувати для дітей щасливе дитинство. Хто до цього долучається, заслуговує на величезну повагу. Маємо тут створити атмосферу добра, безпеки, любові та затишку. Це завдання для вихователів і педагогів. Оскільки нещодавно був день Святого Миколая хочу сказати: любі діти, завжди вірте в чудеса, мрійте і твердо йдіть своєю дорогою», - зазначив В’ячеслав ЧАУС.

      Найбільш відповідальним та хвилюючим моментом було урочисте перерізання стрічки, яке здійснили В’ячеслав Чаус та Володимир Кучма. Після чого всі присутні мали можливість зайти у приміщення та ознайомитись із новими умовами, у яких тепер навчатимуться діти.

       Приміщення, що реконструйовано – це один із корпусів закритої у 2016 році загальноосвітньої школи загальною площею майже 500 м2. У результаті реконструкції, яка проходила у рамках програми Президента України «Велике будівництво» проведено реконструкцію фасадів та покрівлі закладу освіти, зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж,  котельні, проведено внутрішні оздоблювальні роботи зі створенням сучасного освітнього та інклюзивного середовища. Загальна кошторисна вартість реконструкції склала 6,9 млн. грн.., з яких 4,2 млн. грн.. – кошти державного бюджету та 2,7 млн. грн.. кошти Кіптівської сільської ради. Проектно садочок розрахований на 25 дітей. На даний час у ньому навчаються 22 дітей із п’яти населених пунктів громади.

      Урочисте дійство  закінчилося, посадовці давали інтерв'ю журналістам, батьки задоволені, а в дитячих очах довго не згасала іскринка щастя, адже вони отримали свій «дім радості», який тут же і отримав свою нову назву – «Лелека»,  де будуть навчатися, виховуватися, спілкуватися з однолітками і успішно готуватися до навчання в школі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь