A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Запобігання корупції

Дата: 27.01.2022 10:45
Кількість переглядів: 253

 

До уваги посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів Кіптівської сільської ради, посадових осіб комунальних підприємств Кіптівської сліьської ради


З 1 січня 2022 року розпочався етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021 рік.
Відповідно до вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» посадові особи місцевого самоврядування, депутати Кіптівської сільської ради, посадові особи юридичних осіб публічного права (комунальних підприємств, закладів) зобов’язані щорічно до 31 березня 2022 року включно подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.
Упродовж семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.
Крім того, особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало оновлену редакцію роз’яснень, що охоплює понад 200 найпоширеніших питань.
У роз’ясненнях можна знайти відповіді як на традиційні питання про те, як правильно декларувати спадщину, так і на ті, які почали виникати в декларантів лише минулого року: наприклад, чи потрібно декларувати «ковідну тисячу».
Важливо пам’ятати! Необхідно вказати в декларації належне вам та членам сім’ї майно (на праві власності чи користування), а також його вартість. Якщо така інформація не зазначена, НАЗК може виявити це завдяки IT-інструментам, після чого може розпочати повну перевірку вашої декларації.
Звертаю Вашу увагу, що з 1 грудня 2021 року запрацювала нова форма декларації.
З роз’ясненнями можна ознайомитися в Базі знань НАЗК за посиланням 
https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

Що робити, якщо у вас залишились питання щодо подання декларації?
Тоді зверніться до  кіптівської сільської ради за телефоном 04646 37349.
Також можна звернутися за он-лайн допомогою безпосередньо у Реєстрі декларацій. Для цього просто натисніть кнопку «допомога онлайн» у правій частині екрану під час роботи із Реєстром декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь