Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

«Пам’яті героїв» - у селах Кіптівської ТГ відбулись тематичні заходи із вшанування загиблих під Крутами

Дата: 02.02.2022 09:31
Кількість переглядів: 238

29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка,  щедро полита молодою кров’ю,  назва якої  -  Крути. Трагічна загибель студентського куреня під  Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за Незалежну Україну. Щороку український народ вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї.

      Традиційними вже стали заходи із вшанування героїв за волю нашої держави і у Кіптівській територіальній громаді. Майже у всіх закладах культури та освіти  відбулись тематичні заходи «Ми вас пам' ятаємо в пісні, і в вірші, і в серці своєму», «Пам’ятай про Крути», "Крути 1918", на яких  присутні  мали змогу послухати пісні : «Крутянська тополя», «Виряджала мати сина», «Нас тут триста до бою пішло», «Пам’яті героїв Крут», подивитися тематичні  виставки «Крути – наша честь» та документальні фільми про ті буремні події та звичайно ж вшанували загиблих хвилиною мовчання.

      Проте центральною подією стали змагання з волейболу серед дорослих учасників, що пройшли 29 січня у спортивному залі Новошляхівського закладу загальної середньої освіти, у якому взяли участь команди із шести населених пунктів. Турнір розпочався із урочистої присвяти змагань саме тим героям, які у далекому 1918 році, бодай ненадовго, але зупинили ворогів на підступах до Києва ціною свого життя. Самі змагання відбулись у напруженій та безкомпромісній боротьбі та переможцями цілком заслужено стала команда з Хрещатенського старостинського округу.

     Тож осмислюючи події столітньої давнини чи то під час круглого столу, чи переглядаючи фільм, або ж навіть борючись за перемогу у змаганнях, варто засвоїти уроки минулого: не змарнуймо подвигу Героїв Крут,  згадаймо про хоробрих українських воїнів  минулого та сучасності  тих, хто і  зараз продовжує відстоювати незалежність і соборність нашої країни, адже вони і є  доказом  незламності духу українського народу, його вічного прагнення до волі і справедливості!

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь