A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

«Пам’яті героїв» - у селах Кіптівської ТГ відбулись тематичні заходи із вшанування загиблих під Крутами

Дата: 02.02.2022 09:31
Кількість переглядів: 226

29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка,  щедро полита молодою кров’ю,  назва якої  -  Крути. Трагічна загибель студентського куреня під  Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за Незалежну Україну. Щороку український народ вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї.

      Традиційними вже стали заходи із вшанування героїв за волю нашої держави і у Кіптівській територіальній громаді. Майже у всіх закладах культури та освіти  відбулись тематичні заходи «Ми вас пам' ятаємо в пісні, і в вірші, і в серці своєму», «Пам’ятай про Крути», "Крути 1918", на яких  присутні  мали змогу послухати пісні : «Крутянська тополя», «Виряджала мати сина», «Нас тут триста до бою пішло», «Пам’яті героїв Крут», подивитися тематичні  виставки «Крути – наша честь» та документальні фільми про ті буремні події та звичайно ж вшанували загиблих хвилиною мовчання.

      Проте центральною подією стали змагання з волейболу серед дорослих учасників, що пройшли 29 січня у спортивному залі Новошляхівського закладу загальної середньої освіти, у якому взяли участь команди із шести населених пунктів. Турнір розпочався із урочистої присвяти змагань саме тим героям, які у далекому 1918 році, бодай ненадовго, але зупинили ворогів на підступах до Києва ціною свого життя. Самі змагання відбулись у напруженій та безкомпромісній боротьбі та переможцями цілком заслужено стала команда з Хрещатенського старостинського округу.

     Тож осмислюючи події столітньої давнини чи то під час круглого столу, чи переглядаючи фільм, або ж навіть борючись за перемогу у змаганнях, варто засвоїти уроки минулого: не змарнуймо подвигу Героїв Крут,  згадаймо про хоробрих українських воїнів  минулого та сучасності  тих, хто і  зараз продовжує відстоювати незалежність і соборність нашої країни, адже вони і є  доказом  незламності духу українського народу, його вічного прагнення до волі і справедливості!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь