A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Вовчок із вуличним освітленням

Дата: 02.02.2022 09:34
Кількість переглядів: 230

Система зовнішнього освітлення вулиць  є невід’ємною частиною будь-якого населеного пункту. Саме вона забезпечує в темний час доби комфортні та безпечні умови для всіх без виключення жителів,  як автомобілістів, так і пішоходів.

       І ось на минулому тижні були завершені монтажні роботи першої частини проекту  із встановлення вуличного освітлення ще в одному селі Кіптівської громади – Вовчку. Згідно проектної документації було встановлено LED ліхтарі на чотирьох головних вулицях населеного пункту, протяжністю майже сім кілометрів. Загальна вартість робіт склала 315 тис. гривень, причому використані були кошти, отримані від продажу будівель старої школи та фельдшерського пункту, які вже багато років не використовувались за призначенням. «Рішення про продаж цих будівель та використання отриманих коштів саме на освітлення села, було прийняте жителями старостату, обговорене на загальних зборах та реалізоване сільською радою. Тепер люди задоволені, адже можуть не боячись ходити вулицями села, навіть у темну пору доби», - зазначила староста села Вовчок Валенитина Лось.

      Зазначимо, що на даний час вуличне освітлення встановлено і працює вже у чотирьох селах Кіптівської територіальної громади, проте проектна документація виготовлена майже на всі населені пункти і чекає своєї черги на фінансування. А найближчий до завершення  експериментальний проект із встановлення ліхтарів на сонячних батареях у селі Прогрес, що на даний час проходить стадію випробування та буде реалізовуватись за напрямком «громадського бюджету» за безпосередньої участі жителів населеного пункту.

Фото без опису

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь