A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Цифровій грамотності вчать у службі зайнятості

Дата: 18.02.2022 12:45
Кількість переглядів: 281

 

Реалії сьогодення вимагають від сучасної людини опанування та активного використання новітніх інформаційних технологій, бо це – зручно, корисно та вигідно. Щоб навчити безробітних цифровій грамотності, у службі зайнятості проводять тренінги з відповідної тематики.

Цифрова грамотність – це не просто вміння користуватися ґаджетами, а ефективне та безпечне використання цих технологій у роботі та навчанні, задля професійного та особистісного розвитку і комфорту. Цифрові навички, зокрема, потрібні, щоб безперешкодно отримувати державні послуги в онлайн-форматі. Наприклад, на порталі служби зайнятості створено низку зручних електронних сервісів, якими можна скористатися, не виходячи з дому. Тому на тренінгах «Цифрова грамотність» безробітних вчать:

- шукати роботу на сайті державної служби зайнятості, де міститься найбільша база вакансій в Україні, та за допомогою інтерактивних карт вакансій міст Чернігова, Ніжина та Прилук на онлайн-сервісі Google «Мої карти»;

- складати та розміщувати власне резюме на сайті державної служби зайнятості;

- створювати та користуватися персональним електронним кабінетом;

- записуватися на прийом до фахівця структурного підрозділу служби зайнятості за допомогою «Електронної черги»;

- реєструватися в службі зайнятості через сайт державних послуг «Дія»;

- користуватися своїми електронними документами з мобільного застосунку «Дія» під час візитів до фахівців служби зайнятості.

Бажаючим навчатися на тренінгах розкажуть, як користуватися безкоштовними українськими та міжнародними освітніми онлайн-платформами. Це - Освітній портал державної служби зайнятості, Платформа з навчання цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», масові онлайн-курси Prometheus, Міжнародна платформа Coursera, освітній проєкт EdEra, платформа масових відкритих інтерактивних курсів ЕdX, платформа з вивчення англійської мови LingvaSkills тощо.

Всім, хто розмірковує про вибір майбутньої або нової професії, у службі зайнятості радять Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри. Там можна пройти комплексне профорієнтаційне тестування та діагностику «м’яких навичок». Як це зробити, також розкажуть на тренінгах «Цифрова грамотність». А ще навчать користуватися ZOOM та електронною поштою.

У службі зайнятості переконані, у людини, яка володіє цифровою грамотністю, з’являється більше шансів на працевлаштування та кар’єрне зростання.

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь