Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Чемерська амбулаторія отримала сучасні аналізатори

Дата: 18.02.2022 12:46
Кількість переглядів: 1697

Медична галузь будь якої територіальної громади є одним із визначальних напрямків якості життя населення. За останні кілька років у цій галузі вже відбулися позитивні зрушення. Проте, ще є чимало проблем, які потребують вирішення, зокрема нестача сучасного обладнання.  Але для Чемерської амбулаторії ці проблеми вже залишились у минулому, адже сьогодні цей заклад отримав нове сучасне медичне обладнання – гематологічний аналізатор та аналізатор сечі, а також два кисневі концентратори.

«Це обладнання дозволяє в найкоротші терміни отримати точні результати дослідження. Загальний та біохімічний аналіз крові є одним із широко застосовуваних лабораторних досліджень. Практично в кожній лікарні при зверненні до спеціаліста, пацієнту обов’язково призначають комплекс гематологічних та загальних досліджень, які називаються «загальний клінічний аналіз крові та сечі». Донедавна, щоб зробити ці аналізи пацієнтам потрібно було їхати до Козелецької ЛІЛ, відтепер робитимемо їх на місці. Тож з задоволенням констатую що наша мрія стала реальністю» - розповідає сімейний лікар Чемерської амбулаторії Валентина Даниленко.

Аналізатори закуплені за кошти місцевого бюджету спільно з Козелецьким Центром первинної медико-санітарної допомоги, а кисневі концентратори  коштом Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації.

Вартість кожного такого комплекту понад 300 тисяч гривень, — повідомила головний лікар Козелецького ЦПМСД Інна Кондратьєва. — Це дуже важливе придбання, бо пацієнти на місцях можуть отримати необхідну первинну допомогу. Плануємо встановити таке ж обладнання і в Кіптівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

"Наше населення - це, переважно, люди похилого віку, для яких проблеми збереження здоров’я набагато складніші, ніж для містян, адже далеко не в кожному селі можна отримати необхідний спектр первинної медичної допомоги. Проте залишати цей стан справ так і надалі ми не повинні, саме тому ми визначили для себе першочергове завдання - наповнення сільських амбулаторій сучасним обладнанням",зазначив Кіптівський сільський голова Володимир Кучма, на зустрічі із медичними працівниками Чемерської амбулаторії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь