A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Футбольний матч між молодими хлопцями та більш досвідченими гравцями.

Дата: 14.07.2022 14:53
Кількість переглядів: 117

Кожен населений пункт Кіптівської територіальної громади є унікальним , зі своїми потребами ,можливостями та традиціями. І сьогодні мова про традиційних футбольний матч між молодими хлопцями та більш досвідченими ,який проходить щороку на початку липня на місцевому стадіоні села Прогрес.

Погода 8 липня 2022 року була ,м'яко кажучи мокра,весь день лило,як з відра. Та не зважаючи на погодні перешкоди за годину до початку анонсованого заходу на стадіоні почали з'являтися охочі з Прогресу, Кіптів, Вовчка, Чемера , Нового шляху ,інших н.п. поганяти кожаного м'яча за будь якої погоди і дощ  неначе за бажанням чи розкладом припинився.

Зелено - білу форму вдягла молодь ,а от ті,кому виповнилося 23 роки вбралися в помаранчово - чорну. 

Головний арбітр матчу Валентин Гаврилович Корогод ,перш ніж дати свисток початку товариського матчу оголосив хвилину мовчання пам'яті всіх загиблих через вторгнення росії .

Після стартового свистка хвилин 5 гра була схожа на "бий та біжи" команди не могли зв'язати декілька точних пасів і шкіряний снаряд літав туди сюди. Але з часом команди звикли до умов поля і почали одне одному нав'язувати свою гру. Команда "Молодь" вийшла в максимально атакувальному складі роблячи акцент на швидких нападників та на підтримку флангів захисту в атаці з намаганням забити швидкий гол. Який так говорячи їм вдався хвилині на 13-й чергова атака по флангу увінчалася успіхом. Антон Гаркавко пройшовши по флангу віддав передачу на Рому Пономаренка який розстріляв ближній кут воротаря. 1-0.

Але радість молоді була недовгою вже хвилин через 3 "Досвідчені" заробили кутовий. Олександр Долгополов, який виконав чудову подачу й Олександр Корогод перестрибнувши в штрафному майданчику всіх, в тому числі воротаря відправив м'яч у ворота. 1-1.

Спіймавши "кураж" після голу Олександр Корогод став активно підключатися до атак своєї команди та в одному з таких моментів м'яч відскочивши до нього він взяв і неначе рукою відправив його в дальній кут воріт. 2-1.

Під кінець тайму Ветеран налагодив свою гру і на досвіді катав м'яч по полю. Ярослав Петренко та Юра Корогод активно вели гру своєї команди віддаючи майстерні передачі, які "Молодь" не могла перехопити. Хвилин 5 " Досвідчені" абсолютно контролювали гру маючи кілька гострих моментів біля воріт, одного разу м'яч ледь зачепив перекладину біля самої дев'ятини воріт. Голкіпер Женя Вартовий кілька разів рятував команду на виходах з воріт. Варто зазначити що "Молодь" в цьому матчі грала з високою лінією захисту і тому Жені рятувати ворота в цьому матчі приходилося доволі часто.

Не бажаючи йти на перерву в якості "доганяючих" молодь знову ввімкнулася і давай активно забігати до воріт "Досвідчених" . Назар Гриник, Кирил Джантаєв, Рома Пономаренко та Артем Кобижща активно робили свою роботу, роблячи забіги та активно пресингуючи. Чергова комбінація на флангу й Антон Гаркавко який ввірвався до штрафної обіграв декілька гравців віддав пас на Кирила Джантаєва якому залишалося відправити м'яч повз воротаря. 2-2 і команди пішли на перерву в рівному рахунку.

Хоч гра і мала товариський характер, але програвати не хотілося нікому, тому кожна з команд робила активні зміни в складі й тактиці.

Почавши 2-й тайм основні баталії точилися в центрі поля і хвилин 10 жодна з команд не могла близько підійти до воріт одне одного. Захист команд працював справно в "Молоді" Олександр Садченко робив виноси не даючи зачепитися нікому за м'яч, а у ветеранів поля - Сашко Корогод знімав абсолютно весь верх та не даючи себе обіграти. Але призвичаївшись до захисників команди "Молодь" Віталій Кондратенко став активно втікати від захисників. Одна з таких авантюр і завершилася голом. 3-2.

"Молодь" знову давай йти в атаку розвиваючи атаки через Артема Кобижчу який опустився нижче і роздавав діагональні передачі по флангах. І "Досвідчені" мали декілька чудових моментів остаточно вийти вперед, але є таке футбольне прислів'я: "Не забиваєш ти - забивають тобі". "Молодь" зробивши агресивний прохід по лівому флангу впритул зблизившись з воротарем не змогла заштовхати м'яч у ворота і коли здавалося момент уже пройшов, то м'яч відскочивши до Роми Пономаренка який з-за меж штрафного майданчику майстерно перекинув воротаря, м'яч залетів під саму перекладину. 3-3.

Ярослав Петренко, який став активно зміщуватися на фланг та став заплутувати захисників. Віталій Кондратенко вміло цим скористався вибігши 1 на 1 з воротарем обігравши його і покотивши м'яч у пусті ворота. 4-3 і "Досвідчені " ще раз попереду.

"Молодь" вже наче по звичці побігла відігравати рахунок і хвилин 10 команди супротивники атакували одна одну. Але майже під кінець матчу Артем Сташук скориставшись купою відскоків від захисників пробив несильно в дотик і м'яч по більярдному покотився по низу воріт і вдарившись від штанги опинився у воротах. 4-4 і знову рівний рахунок.

Команди вже наче і погодилися на нічийний рахунок , але настирність Віталія Кондратенка взяла своє на останніх хвилинах обікравши захисника вийшов віч-на-віч з воротарем і оформив хет-трик та встановив остаточний рахунок матчу 5 - 4 на користь помаранчово - чорної команди " Досвідчені" .

 Нагородою для всіх стало спільне частування шашликом . Організатори заходу  родини Корогод та Гриник .

Матеріал підготували Toxa Garkavko та Ірина Дубик.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь