A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» відвідав Кіптівську громаду та обговорив реалізацію проєкту просторового розвитку

Дата: 26.09.2022 10:12
Кількість переглядів: 337

 

Фото без опису

 

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), разом з керівництвом Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» здійснив моніторинговий візит у Кіптівську громаду Чернігівської області, щоб обговорити початок реалізації пілотного проєкту з розробки комплексного плану просторового розвитку для післявоєнної відбудови громади.

Проєкт реалізовується спільно USAID «ГОВЕРЛА» та Програмою USAID АГРО та складається з кількох етапів. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» допоможе Кіптівській громаді розробити комплексний план просторового розвитку для відновлення її території. За результатами цієї роботи, спільно з Програмою USAID АГРО, буде напрацьовано методологію просторового планування територій громад в нових умовах з наголосом на відновлення територій. Також за результатами впровадження пілоту будуть запропоновані законодавчі зміни у сфері просторового планування з урахуванням викликів, які стоять перед громадами в умовах відновлення економіки та реконструкції інфраструктури.

 

Фото без опису

 

Марат Кюрчевський зазначив:

«Кіптівська громада до початку повномасштабного вторгнення демонструвала надзвичайні успіхи у реалізації реформи децентралізації. На жаль, частину об’єктів на території громади було знищено чи пошкоджено в результаті обстрілів, тож USAID підтримує муніципалітет у розробці комплексного плану просторового розвитку для відновлення. Поєднання зусиль Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Програми USAID АГРО дозволить не тільки розробити планувальні документи для Кіптів, але і напрацювати пропозиції для удосконалення законодавства щодо просторового планування та поширення найкращих практик серед інших громад».

 

Фото без опису

 

Володимир Кучма, голова Кіптівської громади сказав:

«Хоч територія Кіптівської сільської громади і не була тимчасово окупованою агресором, але значна частина об’єктів у наших старостатах зазнала руйнувань. Зважаючи на реалії, безпековий компонент має бути у пріоритеті просторового планування для відновлення та подальшого розвитку громади, над чим ми працюватимемо спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Нам надзвичайно приємно, що досвід Кіптівської громади буде використаний для відновлення інших громад, які постраждали від повномасштабного вторгнення агресора».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь