A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Україна отримала від Швеції понад 500 тис. доз оновленої вакцини Pfizer проти "Омікрону"

Дата: 06.10.2022 08:41
Кількість переглядів: 223

 

Уряд Швеції передав Україні понад 500 тис. доз вакцини Comirnaty Original/Omicron BA.1 від Pfizer-BioNTech, яку було розроблено спеціально проти штаму  коронавірусу  «Омікрон» та його варіантів.

Україна стала однією з перших країн світу за межами ЄС, які отримали оновлену вакцину. Препарат вже розвезли в більшість областей країни.

Вакцина, яку надає Швеція, призначена лише для першого та другого бустерного щеплення тих, хто вже має первинний курс вакцинації від COVID-19. 

Нагадуємо, що в Україні первинний курс вакцинації від коронавірусної хвороби наразі складається із двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer чи CoronaVac/Sinovac, або з однієї дози вакцини Janssen/Johnson & Johnson.

Щоб посилити і подовжити захист від важкої форми хвороби, через 5 місяців після первинного курсу всім повнолітнім слід зробити бустерне щеплення будь-якою наявною вакциною проти COVID-19.

Літнім людям та людям із хронічними хворобами рекомендований другий бустер будь-якою з наявних вакцин через 4 місяці після першого. Усім іншим групам українців також може отримати друге бустерне щеплення.

Щепитися можна безоплатно в будь-якому пункті вакцинації. Адреси та контакти пунктів за посиланням https://vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь