A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

До "Армії відновлення" країни долучилися безробітні Чернігівщини

Дата: 14.11.2022 14:17
Кількість переглядів: 108

 

Війна боляче вдарила по економіці країни, суттєво зменшилася кількість вакансій. Зокрема на Чернігівщині сьогодні на кожне вільне робоче місце – черга з 15 безробітних (проти 8-ми рік тому). На початок листопада в базі обласної служби зайнятості налічувалося всього 646 актуальних вакансій, що майже вдвічі менше, ніж рік тому.

 

Урядова ініціатива «Армія відновлення» пропонує механізм  залучення тих, хто тимчасово втратив роботу, до суспільно корисних робіт, які в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, забезпечують функціонування національної економіки та життєдіяльність населення. Причому оплата за такі роботи здійснюється на рівні мінімальної заробітної плати, яка з жовтня складає 6700 грн.,  тоді як середній розмір допомоги по безробіттю, зокрема на Чернігівщині, становить 4346 грн. А, враховуючи, що серед отримувачів допомоги по безробіттю третина отримує її в мінімальному розмірі (1000 або 1800 грн), то для них суспільно корисні роботи – це можливість поліпшити своє матеріальне становище.

 

На Чернігівщині суспільно корисні роботи стартували в середині жовтня. На сьогодні рішення про організацію таких робіт  прийняті у 5-ти територіальних громадах області.

Безробітні зводять фортифікаційні та захисні споруди, розчищають від чагарників придорожні смуги поблизу блокпостів, підстанцій електромереж, приводять у належний стан об’єкти цивільного захисту населення, заготовляють дрова до опалювального сезону. Загалом на Чернігівщині до суспільно корисних робіт вже залучено 157 безробітних.

 

За словами директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, обласна служба зайнятості й раніше залучала безробітних до виконання суспільно корисних робіт, але на засадах, які передбачені для громадських робіт. Таким чином було організовано роботи по розбору завалів у Чернігові та прилеглих територіях спільно з громадською організацією “Іскра добра”. У них взяли участь 202 безробітні особи, на оплату праці яких з Фонду загальнообовязкового державного соціального страхування на випадок безробіття профінансовано 1 млн 645 тис. грн. коштів. Загалом же у поточному році до громадських робіт було залучено більше тисячі безробітних.

 

Фінансування суспільно корисних та громадських робіт, у яких беруть участь зареєстровані безробітні, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Кошторисом обласної служби зайнятості на ці цілі передбачено майже 9 млн грн., з яких вже використано близько 5,5 мл


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь