A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Інфраструктура Хрещатого постає з руїн

Дата: 06.01.2023 14:16
Кількість переглядів: 200

Наша громада як і наша держава за останні кілька років невпинно розвивалась та йшла вперед, будуючи дороги, ремонтуючи та відкриваючи лікарні, садочки, школи. Проте все це було перервано одним страшним словом - війна.

Війна, що триває вже 10 місяців, війна кровожерлива, несправедлива та страшна, війна яка не піддається ніяким логічним пояснення, війна яка приносить горе та страждання на нашу землю. Але разом з тим ця війна показала справжню людську сутність, показала що таке братерство, відвага, мужність, героїзм, та співпраця на спільне благо людей.

Кожен з нас пам’ятає ті страшні дні і ночі коли ворожі літаки безупинно бомбардували наші села, залишаючи по собі розруху та море людських сліз. Залишиться у пам’яті і той страшний день, коли  500-кілограмові бомби впали на  Хрещате. Село було у вогні, зруйновано житлові будинки, приміщення будинку культури, споруди місцевого фермерського господарства, школи та головне -  загинули люди, яких вже ніхто не зможе повернути, сім’ї осиротіли.

 Проте горе об’єднало людей. Справжнім прикладом взаємодопомоги і підтримки для нашої громади є агрофірма “Баришівська зернова компанія” та благодійний фонд, що працює під її егідою - “БЗК Grain Alliance”, які не тільки допомагали жителям надаючи продукти та медикаменти, але в рамках соціального партнерства із Кіптівською сільською радою згодились почати відбудовувати інфраструктуру села.

Було прийнято рішення повністю відремонтувати приміщення старої сільської ради. Роботи велись протягом двох місяців: було повністю замінені вікна, двері, система опалення, проведено внутрішні оздоблювальні роботи. Тож в останні дні грудня  жителі отримали новорічний подарунок - адже стали свідками та учасниками відкриття не просто оновленого приміщення старостату, а приміщення, яке поєднує у собі мультипрофільність, де можна крім адміністративних послуг отримати і соціальні, відвідати бібліотеку та у вільний час взяти участь у роботі самодіяльних гуртків.

Господаркою урочистої події стала новопризначена староста сіл Хрещате та Гальчин,  Валентина КУБРАК, яка отримувала подарунки та слова вітання від Генерального директора Баришівської зернової компанії Віктора БЕЗСМЕРТНОГО, Кіптівського сільського голови Володимира КУЧМИ, директора регіону Чернігівщина ТОВ Баришівська зернова компанія Олексія КОТЛЯРА, директорки Благодійного фонду «Баришівська зернова компанія» Яни Дністрянської, керівника ТОВ СВК “Дружба” Миколи ТЕРЕЩЕНКА та інших.

Окрасою свята став виступ місцевого самодіяльного ансамблю.

Ця подія є ще одним наочним свідченням того, що яку б страшну ціну не  платили наші люди за незалежність та свободу  та попри все після довгої зими неодмінно настане весна, і розквітне наша Україна і стане могутньою європейською державою.

Дякуємо всім, хто долучився до відновлення життя у селі Хрещате, пам’ятаймо, що всі ми своїми добрими вчинками наближаємо нашу спільну перемогу, яка буде однією для всіх нас!

Фото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь