A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру військовослужбовцю рф, який знущався над цивільним населенням

Дата: 19.01.2023 11:58
Кількість переглядів: 76

Слідчі Управління СБУ в Чернігівській області заочно повідомили про підозру військовослужбовцю рф у порушенні законів та звичаїв війни.

Встановлено, що окупант, командир 7 зведеної стрілецької роти, (в/ч 21005) 74-ї окремої мотострілецької бригади рф, знаходячись на території селища Пакуль, брав участь у знущаннях над цивільним населенням та пограбуваннях. 

У березні 2022 року загарбники затримали двох чоловіків та утримували їх у підвалі з метою отримання інформації про військовослужбовців ЗСУ, які мешкають у селі, а також тих осіб, які мають зброю. При цьому окупанти завдавали тілесних ушкоджень нашим співвітчизникам, наносивши удари ногами по тулубу.

Дізнавшись про те, що затримані нічого не розповіли, військовослужбовець рф забіг до підвалу і почав стріляти в ув’язнених, завдавши їм вогнепальних поранень. Внаслідок цього один з чоловіків отримав переломи правої і лівої ліктьових кісток, у іншого – численні поранення на обличчі та втрата зубів.

Крім того, слідчими СБУ доведено факт розграбування окупантом та його підлеглими однієї з баз відпочинку в с. Андріївка Чернігівського району. Серед речей, які поцупили представники армії мародерів, різні робочі інструменти, дрібна побутова електротехніка та знаряддя для риболовлі.

Фігуранту провадження заочно повідомлено про підозру ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, тобто у жорстокому поводженні з цивільним населенням на окупованій території за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБ України в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь