A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

17.03.2023 у селищі Прогрес відбулась зустріч зі членькинями Ради ГО "Кіптівська жіноча спілка"

Дата: 17.03.2023 14:11
Кількість переглядів: 128

 

17.03.2023 у селищі Прогрес відбулась зустріч зі членькинями Ради ГО "Кіптівська жіноча спілка" Іриною Дубик , Жанною Булах, Катериною Биковець , Марією Тонхою та пані Аліною Зіннік, менеджером з програм психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, Оксаною Кадук, спеціалістом з програм психосоціальної підтримки організації «Лікарі світу».

Організація «Лікарі світу» (Medicos del Mundo) – міжнародна, незалежна гуманітарна організація, яка діє в Україні з 2015 року і надає безкоштовну медичну допомогу та психосоціальну підтримку постраждалому внаслідок військового конфлікту населенню у відповідності з міжнародними стандартами.

Невід’ємною частиною роботи організації є зміцнення системи охорони здоров’я – шляхом посилення наявної медичної системи громад, покращення доступу до отримання якісних медичних послуг, вдосконалення взаємозв’язків між підтримкою фізичного та психічного благополуччя як складовими здоров’я людини.

З цієї метою з вересня 2022 року в Корюківському районі області почала свою діяльність мультидисциплінарна мобільна бригада з надання медичних та психологічних послуг (у складі: лікар, акушер, медична сестра та психолог). Діяльність бригади проводиться переважно в маленьких населених пунктах, у яких доступ до державних медичних установ територіально обмежений.

Також з членкинями спілки було обговорено можливість участі та поширення інформації щодо наступних програм:

«Управління проблемами +» – психологічна програма для індивідуальної роботи з дорослим населенням у стані дистресу в громадах, що знаходяться під впливом несприятливих життєвих обставин;

«Важливі навички в періоди стресу» – програма з розвитку навичок піклування про власне психічне здоров’я, активації кроків для реалізації життєвих цілей у відповідності до цінностей, профілактика емоційного вигорання;

«mhGAP» – навчання сімейних лікарів щодо клінічного ведення пацієнтів з психічними, неврологічними розладами і розладами, пов’язаними зі вживанням психоактивних речовин.

Шляхом реалізації означених програм в місцевих громадах планується зменшити прогалини з надання необхідних послуг населенню. Також знизити рівень стигматизації щодо фахівців, які надають психосоціальні послуги, шляхом залучення не тільки спеціалістів, але і фахівців різних галузей. Покращити рівень просвіти серед медичних установ, що дозволяє зміцнити систему перенаправлень та вдосконалити діяльність профільних установ.

Щиро вдячні за відкритість, ініціативність та бажання членкинь спілки долучатись до пропонованих активностей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь