A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Щодо пілотування проекту Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей / осіб, які опинились в складних життєвих обставинах

Дата: 29.03.2023 16:21
Кількість переглядів: 134

 

28.03.2023 Центр надання соціальних послуг Кіптівської сільської ради подав заявку про участь у пілотуванні проекту Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей / осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Міністерство соціальної політики у співпраці з проектом технічної допомоги Супровід урядових реформ в Україні (далі – проект SURGe), що виконується Alinea International Ltd. за підтримки Уряду Канади, розроблено проект Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей / осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, в новій редакції (далі – проект стандарту).

Метою розробки проекту стандарту є конкретизація змісту цієї соціальної послуги в контексті розвитку соціальних та батьківських компетенцій батьків або осіб, які їх заміняють, задля підвищення їхньої спроможності здійснювати догляд та виховання дитини в сім’ї.

Проект стандарту розроблено з урахуванням змін, які відбулися                           в законодавстві України щодо системи організації та надання соціальних послуг за останні роки, та базується на найкращих міжнародних практиках.

Враховуючи актуальність соціальної послуги соціального супроводу сімей / осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, в забезпеченні соціальної підтримки сімей з дітьми, її значення для попередження інституалізації дітей Міністерство соціальної політики проводить пілотування проекту стандарту перед прийняттям рішення щодо подальшого його затвердження.

Пілотування дозволить врахувати практичний досвід надавачів соціальних послуг, визначити відповідність змісту та запропонованих у проекті стандарту інструментів, очікуваним результатам від надання цієї соціальної послуги.

Ініціативою зі захисту прав дитини та розвитку соціальних послуг проекту SURGe буде надано організаційно-методичну та технічну підтримку у проведенні пілотуванні.

Термін пілотування: травень – вересень 2023 р.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь