A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Служба зайнятості пропонує підтримку підприємствам машинобудівної галузі

Дата: 19.04.2023 11:07
Кількість переглядів: 87

 

Наприкінці січня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення», які, зокрема, гарантують роботодавцям компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Про це йшлося на зустрічі директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки з керівниками ринкоутворюючих підприємств міста, які працюють у галузі машинобудування: ТОВ «Чернігівський ковальський завод», ТОВ «Український кардан», ТОВ «Чернігівський автозавод».

За словами Лідії Падалки, роботодавці наразі можуть розраховувати на три види компенсації: єдиного внеску, 50% фактичних витрат на оплату праці та 50% мінімальної заробітної плати. Крім того, продовжують діяти програми надання допомоги по частковому безробіттю та виплати компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Ще служба зайнятості пропонує перепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, котрі належать до певних категорій, зокрема віком старше 45 років, шляхом отримання ваучера.

«Ці програми фінансової підтримки роботодавців дозволяють підприємствам в умовах воєнного стану зберегти існуючі та створити нові робочі місця, а заощаджені власні кошти спрямувати на становлення або розвиток підприємства», - сказала Лідія Падалка.

До речі, торік Чернігівський ковальський завод, Український кардан та Чернігівський автозавод внаслідок проведення активних бойових дій на околицях обласного центру зазнали значних збитків та руйнувань. Незважаючи на колосальний обсяг робіт з відновлення, наразі підприємства працюють, хоча і частково. І вже зараз їм бракує робочих рук. Бажаючим працювати роботодавці гарантують офіційне працевлаштування, а це – вчасна виплата заробітної плати та повний соціальний пакет.

До повномасштабного російського вторгнення ТОВ «Чернігівський автозавод» славився як виробник автобусів та тролейбусів. Попри все пережите, підприємство вже планує виготовлення нових перспективних моделей автобусів. ТОВ «Український кардан» виробляє карданні вали для легкових та вантажних автомобілів, сільськогосподарської техніки, залізничного та електричного транспорту, спецтехніки, промислові карданні вали, запчастини для машин різних типів. ТОВ «Чернігівський ковальський завод» займається розробкою, освоєнням виробництва та продажем ковальських штамповок для машинобудування, нафтохімічної, газової та інших галузей народного господарства, комплектуючих виробів, вузлів, агрегатів, машин, устаткування, запасних частин.

Працюючі підприємства – важлива складова економіки країни під час воєнного стану. Отже, тримаємо разом економічний фронт!

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram

https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь