A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Працевлаштовано 2,5 тис. безробітних

Дата: 14.07.2023 11:07
Кількість переглядів: 42

 

Вже півтора року Україна живе в умовах повномасштабної військової агресії та воєнного стану. Війна кардинально змінила ринок праці. І якщо торік, відбулося стрімке скорочення кількості вакансій, то цього року спостерігається суттєве зменшення чисельності безробітних на обліку служби зайнятості.

Так, протягом І півріччя 2023 року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 12,3 тис. безробітних громадян, що на 46% менше, ніж за відповідний період минулого року. Серед загальної кількості безробітних більшість жінок, а саме 72%. Зросла й частка безробітних осіб віком 45+. За І півріччя поточного року їх було 52% серед усіх безробітних.

До активних програм сприяння зайнятості цьогоріч залучено кожного 2-го безробітного на обліку. Зокрема, 2,5 тис. осіб знайшли роботу, ще 3,2 тис. - залучено до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру. Крім того, 129 безробітних скеровано на професійне навчання, 200 осіб для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалися ваучером на навчання.

Цього року роботодавці області ще не поспішають наймати працівників, а чисельність безробітних на обліку в службі зайнятості та кількість резюме на сайтах пошуку роботи у рази перевищують кількість вакансій. Так, у І півріччі 2023 року обласна служба зайнятості мала 3,8 тис. пропозицій роботи, що на чверть менше, ніж рік тому. Менше на 13,4% і подавачів вакансій.

Найбільш затребуваними у роботодавців були продавці продовольчих товарів, підсобні робітники, водії автотранспортних засобів, швачки, кухарі, прибиральник службових приміщень, бухгалтери.

Станом на 1 липня в області налічувалось 4,6 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 802 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце – черга з 6 осіб (торік – 27).

Шукаєте роботу? Пропозиції дивіться на сервісі "Єдиний портал вакансій" 

https://jobportal.dcz.gov.ua , телеграм каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz , нашому сайті https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy 

Чернігівський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь