A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Бізнес під час війни…

Дата: 19.07.2023 08:50
Кількість переглядів: 60

 

Така можливість для самореалізації наразі цілком реальна. У цьому 24-річний Денис Чуєнко з Чернігова переконався на власному досвіді. Ставши учасником програми «Власна справа» урядового проєкту єРобота, отримав мікрогрант та відкрив кафе  по приготуванню фастфудів.  

Ідею стати підприємцем хлопець «виношував» у своїй голові близько 4-х років, не наважувався реалізувати через брак коштів для старту. Працював спочатку за здобутою професією електромонтером, потім – торговим представником, інкасатором, а мріяв про власний бізнес. Прикладом  був старший брат, який відкрив кавярню. Саме від нього, а потім і від друзів дізнався про можливість отримати мікрогрант. Більше інформації знайшов в інтернеті. А далі – подав заяву та бізнес-план через портал «Дія», пройшов онлайн співбесіду з фахівцями обласного центру зайнятості та став одним з переможців на отримання фінансової допомоги.

Своє невеличке, але затишне кафе підприємець-початківець вирішив розмістити там, де стовідсотково буде попит на «швидку їжу», - це промислова зона на околиці міста, поблизу - СТО, склади, майстерні, торгові та виробничі приміщення. У асортименті, який надалі планує розширити, є все необхідне, аби швидко та смачно перекусити: картопля фрі, шаурма, хот-дог, з напоїв – кава, чай, лимонади тощо. Грантові кошти витратив на оренду приміщення та обладнання, взяв на роботу двох працівників. До речі, створення робочих місць є обов’язковою умовою і від їх кількості залежить сума фінансової підтримки. Каже: «Бізнес – це завжди ризик, а під час війни – подвійний. Проте це ще й можливість самореалізуватися та рухатися вперед».

 

Нагадуємо, за програмою «Власна справа» можна отримати на започаткування або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис грн. в залежності від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тис. грн, два і більше - 250 тис. грн.

Подати заяву на отримання грантів за урядовим проєктом «єРобота» можна прямо зараз через Дію https://is.gd/KT7RoW

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

                                          Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь