Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Щорічно 29 серпня в Україні відзначається День пам'яті захисників та захисниць  України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.08.2023 14:34
Кількість переглядів: 585

 

    Цей День пам’яті держава  започаткували в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. 

     Ця подія також відома як Іловайський котел. Того дня місто, окуповане військами "днр" та росії, мали покинути українські військові. Окупанти обіцяли відкрити гуманітарний коридор для ЗСУ, але обстріляли наших захисників під час виходу з Іловайська. Їх підло вбили, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». За офіційними даними 366 воїнів ЗСУ загинули, а сотні людей зникли безвісти. 

    Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник. 

    29 серпня 2023 року відбулася позачергова сесія 8 скликання Кіптівської сільської ради  на якій депутатський склад громади та всі присутні хвилиною мовчання вшанували  пам'ять про ГЕРОЇВ нашої громади та ГЕРОЇВ всієї України , що загинули захищаючи територіальну цілісність та суверенітет держави . 

     На захід завітали вихованці Прогресівського закладу культури з акцією «РАЗОМ З ВОЇНОМ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ » , мета якої зібрати та передати кошти воїнам . До того ж діти одягли пам’ятні знаки «СОНЯХИ» від гуртків декоративно- прикладних мистецтва  закладів культури Кіпті, Вовчок, Олбин , Прогрес . 

     Пам’ятними днями старостинські округи нашої громади вклоняються , віддають шану тим, хто виборює наш мир та спокій, свободу та незалежність, хто проливає свою кров за наше майбутнє . Родини воїнів від Кіптівської сільської ради отримали Сертифікати номіналом по  5 000 гривень .

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь