A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Ваучер на навчання – шанс реалізуватися для переселенців

Дата: 13.09.2023 09:25
Кількість переглядів: 106

 

 

І таким шансом на Чернігівщині скористалася переселенка Наталія Пахомова. До рідного Сновська вона повернулася з Бучі, де працювала прибиральницею у одному з готельно-ресторанних закладів. 

За плечима мала професію бухгалтера, якою, на жаль, у житті скористатися не довелось. Та сидіти, склавши руки, не звикла. Отож вирішила скористатися пропозицією від служби зайнятості - отримати ваучер на навчання. Обрала професію кухаря, бо дізналася, що на попередньому місці роботи, та й взагалі на ринку праці, затребувані саме такі працівники.

Навчання у Сновському вищому професійному училищі лісового господарства тривало 3,5 місяці. За цей час жінка дистанційно опанувала теорію і пройшла виробничу практику в роботодавця. Таким чином, у короткий термін, за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, вона отримали нову затребувану професію і повернулася на попередню роботу, але вже кухарем. Каже: «Себе можна й треба реалізовувати, незважаючи на умови, в яких ти опинився. Адже таким чином ми робимо свій внесок у Перемогу.»

Цьогоріч ваучери на навчання від обласної служби зайнятості вже отримали 298 мешканців області, серед яких 19 внутрішньо переміщених осіб.

 

Нагадаємо: ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право безоплатно пройти навчання за однією із 123 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку. Вартість ваучера не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб (нині це - 26 840 гривень). Якщо вартість навчання більша, то різницю доплачує людина або ж роботодавець.

 

Для отримання ваучера не потрібно реєструватися безробітним, а подати  заявку можна як при відвідуванні центру зайнятості, так і онлайн

 

Докладніше про ваучер тут

Консультації в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Не втрать свій шанс почати нову сторінку життя!

 

Обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь