A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

У Варшаві підбито підсумки цьогорічної програми стажувань «Добре врядування», яку реалізовує Фонд міжнародної солідарності

Дата: 04.10.2023 08:24
Кількість переглядів: 113

 

27-29 вересня були насичені обміном добрими практиками та досвідом, які в ході Програми здобули 25 українських посадовців органів місцевого самоврядування.

Під час урочистого відкриття підсумкової конференції Василь Зварич, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі та Голова Правління Фонду міжнародної солідарності Solidarity Fund PL Рафал Дзєнцьоловський подякували всім, хто зробив свій внесок при реалізації Програми “Добре врядування”: Міністерству закордонних справ Республіки Польща, програмі ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, Асоціації польських міст Związek Miast Polskich, польським та українським органам місцевого самоврядування.

В рамках розгляду теми співпраці з Україною було презентовано учасникам конференції нові можливості, якими можуть скористатися українські громади. Зокрема, Агнешка Мазур, програмний директор Польсько-американського фонду свободи розповіла про Програми підтримки та розвитку компетенцій. Про портал форм підтримки біженців Mapuj Pomoc окреслила Моніка Міловська, президент Фонду To.Simple. Про поширення досвіду польських органів місцевого самоврядування в Україні розповів Мірослав Скорка з Fundacja Liderzy Przemian. Щодо грантів для польсько-німецько-українських молодіжних зустрічей та пропозиції для партнерств місцевого самоврядування презентував Домінік Мосичук, представник проєкту Deutsch-Polnisches Jugendwerk - Polsko-Niemiecka Współpraca Młodzieży

Також успішно пройшли три панельні дискусії.

Перша панельна дискусія стосувалася польсько-українського співробітництва в галузі розвитку. Спікерами виступили: Таміла Шутак, Перший секретар Посольства України в Республіці Польща, Гжегож Прагерт – радник, Міністерство фондів розвитку та регіональної політики Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, Департамент програм допомоги; Марчін Зєневич – заступник директора Офісу Повноважної Урядової Служби; Павел Кост, керівник Представництва Solidarity Fund PL in Ukraine.

Під час двох інших панелей на тему польсько-української співпраці за програмою «Добре врядування» впродовж 2022-2023 років жваво дискутували представники муніципалітетів України та Польщі. Модераторами дискусій виступили Павел Пурський від Фонду міжнародної солідарності та Аліція Стаховяк з Асоціації польських міст Związek Miast Polskich, яка є партнером проєкту “Добре врядування”.

За підсумками стажування-2023 підписано три протоколи про наміри побратимства між: Рожищенською міською радою Волинської області та Ужондом гміни Мевгєв Любельського воєводства; Шульгинською сільською військовою адміністрацією Луганської області та Ужондом міста і гміни в Дробіні Мазовецького воєводства; Рожнятівською селищною радою Івано-Франківської області та Ужондом гміни Ясткув Любельського воєводства.

Це лише перші результати цьогорічної Програми. Оскільки, впродовж вересня-жовтня 25 українських стажистів переймали досвід в польських муніципалітетах і спільно зі своїми менторами опрацьовували свої проєкти, в найближчій перспективі очікується робота над реалізацією цих проєктів в українських громадах.

Тож, далі буде…

 Проєкт Добре врядування співфінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща та реалізується в рамках програми U-LEAD, багатосторонньої діяльності Європейського Союзу та його держав-членів: Німеччини, Польщі, Швеції, Данії, Естонії та Словенії.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь