A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2018 17:31
Кількість переглядів: 659

На офіційному рівні відповідно до Указу Президента України № 180/2004 від 11 лютого 2004 року цей день присвячено вшануванню учасників бойових дій на території інших держав. Але і раніше, і зараз, ми згадуємо, що сьогодні річниця виведення радянських військ з Афганістану. 29 років тому, 15 лютого 1989 року, остання колона радянських військ залишила територію держави Афганістан. У цей день скінчилася найбільш тривала і масштабна участь військового контингенту за межами СРСР.

Всього в афганській операції взяло участь 546 тисяч військовослужбовців, з яких понад 160 тисяч – українці. Загинуло і пропало безвісти  понад 14 тисяч осіб, з яких – близько 2,5 тисяч – вихідці з України. Поранення отримали більше 8 тисяч наших співвітчизників, а близько 5 тисяч з них повернулися додому інвалідами. Зараз це лише «сухі» статистичні дані, однак за цим стоять – біль, сум, трагедія.

Не оминув біль втрати й Кіптівську об’єднану територіальну громаду, жителі якої в такі далекі 1979-1989 роки виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані. З тих пір, пройшло досить багато часу, але кожного року, ми схиляючи голови, дякуємо героїчно загиблим у тій страшній «не нашій» війні» - Львову Олександру Анатолійовичу, уродженцю села Савинка та Пінчуку Миколі Івановичу з Кіптів.

Сьогодні у день пам’яті, вчителі разом зі школярами, працівники клубних закладів та бібліотекарі провели по селах Кіптівської ОТГ години пам’яті «Афганістан: ти біль наш та пам’ять». Згадали загиблих та подякували живим героям за подвиг, який ніколи не зітреться з пам’яті поколінь – ні теперішнього, ні майбутнього…

Сільський голова Володимир Кучма, який був присутній на заходах в Кіптях та Прогресі подякував усім хто в мирний час, не шкодуючи власного життя, виконував свій інтернаціональний обов’язок. «Ви це гордість України, ми пишаємося, що в нашій громаді живуть герої!» сказав Володимир Володимирович.

ФОТОГАЛЕРЕЯ
Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь