A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Взяти на роботу переселенця економічно вигідно

Дата: 15.11.2023 12:31
Кількість переглядів: 82

 

Держава гарантує компенсаційні виплати за працевлаштування внутрішніх переселенців і таким чином стимулює роботодаців брати на роботу громадян, які через війну вимушені були шукати прихисток в більш безпечних регіонах.

 

Так, служба зайнятості компенсує роботодавцю фактичні витрати на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа ВПО.  

Така компенсація надається за кожен непарний місяць роботи працівника протягом року, але не більше ніж за 6 календарних місяців, та сума компенсації за місяць не може перевищувати двох мінімальних заробітних плат, тобто на сьогодні - це 13400 грн.

У поточному році цією програмою фінансової підтримки скористалися 9 роботодавців області, а 9 безробітних з числа ВПО отримали роботу. На оплату їх праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття відшкодовано понад 160 тис. грн. Детальніше читайте  на нашому сайті за посиланням: https://is.gd/jHzNwo

 

Та це ще не все.

На період дії воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування роботодавці можуть розраховувати ще на одну компенсацію за працевлаштування переселенців (у яких довідки про взяття на облік ВПО видані після 24.02.2022 р.). Сума компенсації - 6700 грн щомісяця, тривалість – 2 місяці.  Детальніше читайте  на нашому сайті за посиланням: https://is.gd/1bbBH9

У поточному році таку компенсацію отримали 62 роботодавці області, працевлаштувавши 77 переселенців. На оплату їх праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття відшкодовано понад 970,4 тис. грн.

 

 

                                                                        Обласний центр зайнятості

     

Фото без опису                                                             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь