A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Жінка має бути економічно незалежною

Дата: 19.12.2023 10:01
Кількість переглядів: 67

 

Це головний лейтмотив форуму «Економічне наснаження вразливих жінок задля подолання гендерно зумовленого насильства та відбудови України», який відбувся днями в Києві. Він зібрав на одному майданчику представників та представниць уряду, Верховної Ради, органів місцевого самоврядування, державних та приватних компаній, посольства Великої Британії та Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA). Участь у заході взяли і представники Державної служби зайнятості, зокрема директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник.

Як допомогти жінкам працевлаштуватися або відкрити власну справу, обговорювали того дня виступаючі на різних панельних дискусіях. Адже саме економічна залежність є однією з найпоширеніших причин, чому жінка не може піти від свого кривдника. Аби вийти із кола психологічного, економічного чи фізичного насильства, їй потрібен стабільний дохід, а отже – робота. І тут у нагоді стає служба зайнятості.

Наразі, зокрема на Чернігівщині, безробіття має «жіноче обличчя». Так, протягом січня-листопада поточного року на обліку в службі зайнятості області перебували та отримували послуги 16,5 тис. безробітних громадян, з них 74%, а це 12,3 тис. жінок. За сприяння служби зайнятості в поточному році:

- працевлаштовано 5,1 тис. безробітних, з них 3,2 тис. жінок;

- професійне навчання проходили 649 безробітних, з них – 447 жінок;

- у громадських та інших робіт тимчасового характеру участь взяли 410 безробітних, серед них – 292 жінки:

- до суспільно корисних робіт, які є складовою "Армії відновлення", залучено 7,8 тис. безробітних, з них - 5,1 тис. жінок.

Крім того, з початку року ваучери на навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці отримали 363 людини, з яких 173 жінки.

У поточному році в області маємо 151 переможця за програмами «Власна справа» та «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» урядового проєкту єРобота, з яких більшість також жінки. Історії успіху підприємниць різні. Є жінки, які взяли гроші на розвиток власної справи, так і новачки у бізнесі. Відкриття дитячої студії, швейного виробництва, курячої екоферми, кондитерського цеху, перукарні, салону краси, фітнес-клубу, грумінг-студії, пилорами, виготовлення рослинної олії, паливних пелет – такі бізнес-їдеї реалізовують сучасні жінки.

Водночас служба зайнятості фінансово стимулює роботодавців брати на безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, а також внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю тощо.

«Отже, ми всіляко підтримує жінок в прагненні досягти більшої фінансової спроможності та можливості реалізуватись в бізнесі. Служба зайнятості пропонує можливості, ви їх використовуєте!», - сказала Людмила Ключник.

Чернігівський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь