A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Податківці виявили низку порушень при продажу ювелірних виробів

Дата: 23.02.2024 10:46
Кількість переглядів: 33

 

 

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області було встановлено  факт реалізації ювелірних виробів (ікон, золота та срібних прикрас) без застосування РРО/ПРРО та без видачі розрахункових документів у одному із магазинів Чернігова.

В ході фактичної перевірки магазину податківці  зафіксували порушення податкового законодавства: проведення розрахунків без використання РРО/ПРРО, порушення порядку обліку товарів, відсутність можливості безготівкового розрахунку за придбані ювелірні вироби.

Такі дії продавця порушують вимоги п.п.1, 2, 12 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що передбачає застосування до нього штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 929,20 тисяч гривень.

Окрім цього суб’єкт господарювання порушив вимоги Постанови КМУ від 29.07.2022 року  №894 «Про встановлення строків, до настання яких торгівці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані товари (надані послуги)», відповідальність передбачена ч.1 ст. 163-15 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» від 07.12.1984р. №8073-Х.

Перевіркою також встановлено факти використання праці найманих працівників без належного оформлення. Матеріали перевірки направлено до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для відповідного реагування.

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре закликає суб’єктів господарювання дотримуватись вимог законодавства при здійсненні своєї діяльності. Видача покупцю фіскального чеку є запорукою надходжень податків до бюджету та гарантією захисту прав споживача.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (продаж товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій, праця без належного оформлення трудових відносин тощо) створений чат-бот «StopViolationBot»  у месенджері «Telegram», куди громадяни можуть направляти інформацію про порушення вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання.

 

 

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь