Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Мінна небезпека в сільгоспугіддях: що потрібно знати

Дата: 21.06.2024 16:03
Кількість переглядів: 45

            

        Для аграріїв розпочинається відповідальний період – жнива!Щоб вони пройшли без втрат, рятувальники Кіптівської сільської ради нагадують керівникам сільськогосподарських підприємств, що до початку жнив необхідно подбати про здійснення протипожежних заходів. Важливу роль в цьому відіграє протипожежний захист врожаю. Значно легше запобігти пожежі, ніж потім ціною великих зусиль відвоювати у неї вирощене.
                На Чернігівщині тривають роботи з підготовки до жнив комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки, останні приготування тривають також на токах, елеваторах і складах, які мають прийняти збіжжя.
У період збирання врожаю категорично забороняється:
- палити біля хлібних масивів;
- розпалювати багаття на полях та поблизу них;
- спалювати стерню, післяжнивні залишки;
- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;
- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;
- зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною іскрогасниками та забезпечена первинними засобами пожежогасіння, зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопавками.

Фото без опису

Також одним з пріорітетних напрямків є мінна безпека. Слід чітко дотримуватися можливим вказівникам на полях. В жодному разі не нехтувати правилам безпеки поводження з вибухонебезпечними предметами.

Офіційна та неофіційна система позначень небезпечних територій. Офіційні попереджувальні знаки – ті, що зроблені відповідно до діючих стандартів та СОП-ів (Стандартів операційних процедур). 1. Лицьовий бік попереджувальних знаків повинен мати червоний або помаранчевий фон з білим символом небезпеки, яким є череп та схрещені кістки 2. Слова «НЕБЕЗПЕЧНО МІНИ!» або «УВАГА МІНИ!» зазначають на лицьовому боці попереджувальних знаків державною мовою та/або однією з шести офіційних мов.

Фото без опису

    ІНШІ ОЗНАКИ НЕБЕЗПЕЧНИХ ТЕРИТОРІЙ: Місця дислокації військових та інші фортифікаційн споруди. Ознаки бойових дій / військової діяльності. Залишена бойова техніка та транспорт.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь