Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відкриття кленової алеї з пам’ятним знаком у рамках проекту «Колективна памʼять про війну на Чернігівщині»

Дата: 10.07.2024 14:46
Кількість переглядів: 78

5 липня 2024 року нас всіх об’єднала важлива подія - відкриття кленової алеї з пам’ятним знаком у рамках проекту «Колективна памʼять про війну на Чернігівщині» . Проект здійснений за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Сьогодні триває жорстока боротьба за наше право бути громадянами незалежної України, за її територіальну цілісність, наші права та свободу, демократичні цінності. Війна нещадно втручається в життя людей, залишаючи глибокі рани на тілі та душах. Так жителі та жительки Чернігівщини відчули на собі вагу бойових дій, обстрілів та обмежень.

Проект «Колективна памʼять про війну на Чернігівщині» реалізовано завдяки єднанню громадськості , а саме Громадської організації «Асоціація демократичного розвитку» в коаліції з ГО «Кіптівська жіноча спілка», ГО «Жінки за розвиток», ГО «Юстина» та ГО «Добро Тайм» у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування .

Цей проєкт створений, щоб сприяти формуванню колективної пам’яті про події, які пережили жителі та жительки Кіптівської , Киїнської , Іванівської громад , про події повномасштабного вторгнення військ ворога на територію Чернігівщини у лютому-березні 2022 року та війни в Україні. Саме спільна пам’ять формує нашу національну ідентичність та згуртовує громаду , країну . Відкриття алеї з пам'ятним знаком є важливим кроком для формування колективної пам’яті.

В рамках проекту у Кіптівської , Киїнської , Іванівської громадах було здійснено та реалізовано ряд заходів:

- Висадка трьох кленових алей ,

- 12 тренінгів з арттерапії та психологічної допомогти жінкам та дівчатам , в тому числі внутрішньо переміщеним ;

- цикл із 4-х лекцій для школярів «Чому важливо знати та пам’ятати історію» ;

- зібрано 60 історі людей , які пережили гарячу фазу війни на Чернігівщині;

- встановлення та облаштування пам’ятного знаку у пам’ять про силу людей нашої громади , які відстояли свою гідність , волю та свободу під час російського вторгнення 2022 року . На пам’ятному знаці знаходиться кюар- код , скануючи який фотокамерою ви перейдете за посилання на 17 історії жителів та жительок нашої громади різних населених пунктів , про події активної фази бойових дій на Чернігівщині .

Відкрити пам’ятний знак голова Кіптівської сільської територіальної громади Володимир Кучма та голова ГО «Асоціація демократичного розвитку» Анні Ніколенко – Баєвій .

Реалізація подібних проектів – це не просто необхідність суспільства , це наш обов’язок, аби підтримати тих , хто постраждали від війни. Допомогти знайти сили для життя, дати знання та навички необхідні для того, щоб впоратися зі стресом, зберегти своє психічне здоров’я та жити далі.

В завершення заходу відбулася акція «Анголи України » . Ангелики виготовлені юними жителями і жительками Кіптівської громади , які своїм прикладом разом з джуровцями запросили усіх охочих доєднатися до акції та розмістити ангелів на деревах кленової алеї проекту «Колективна памʼять про війну на Чернігівщині» .

Слава Україні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь