Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів

Вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів

  Найбільш масштабною, тривалою та трагічною з локальних воєн була війна в Афганістані. Вона розпочалася 27 грудня 1979 року й закінчилась 15 лютого 1989 року. Війна тривала 3340 пекучих днів і холодних ночей. Близько 160 тисяч призваних з України, а всього більше 600 тисяч радянських воїнів, пройшли через афганське пекло. 

17:06 15.02.2017

Пам'яті Героїв Крут присвячується

Пам'яті Героїв Крут присвячується

Січень 1918 року. На Київ просувалися більшовицькі орди. Київські студенти і гімназисти, прагнучи захистити молоду Україну, що лише ставала на ноги, організували курінь Січових стрільців. Це була молодь, яка не мала в душі сумнівів і вагань.

10:48 27.01.2017

Відбувся схід села у Прогресі

Відбувся схід села у Прогресі

28 грудня 2016 року, відбувся схід села у Прогресі. З громадою спілкувалися голова об’єднаної територіальної громади Володимир Володимирович Кучма, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів ради Василь Миколайович Грищенко, староста сіл прогрес та Гайове Ігор Васильович Харченко, головний спеціаліст з питань комунального майна сільської ради Володимир Федорович Пузирний.

18:10 28.12.2016

ЦНАП Кіптівської об'єднаної територіальної громади - взірець для наслідування!

ЦНАП Кіптівської об'єднаної територіальної громади - взірець для наслідування!

В умовах реформи місцевого самоврядування, децентралізації дуже важливо показувати позитивні результати роботи громад у нових умовах.  І таких прикладів стає дедалі більше, бо завдяки наповненню бюджетів, розширенню повноважень і збільшенню відповідальності, насамперед, перед мешканцями, громади, які скористалися наданими реформою можливостями, розвиваються, будують власне майбутнє.

15:31 13.12.2016

Проведено семінар

Проведено семінар

Про організаційну роботу, необхідну для фахового управління земельними ресурсами, йшося на семінарі в Кіптях. Проводився він 12 грудня для працівників виконкому об`єднаної територіальної громади.Під час навчання висвітлювалися процедури розпорядження земельними ділянками оганами місцевого самоврядування та виконавчої влади у відповідності до ст. 122 Земельного кодексу України. Було розглянуто шляхи реалізації права власності на землю мешканцями територіальної громади в межах та за межами населених пунктів. Також надано інформацію щодо реалізації гарантованого держвою права власності на землю учасникам АТО та родинам загиблих воїнів. Посадовців  цікавило, коли буде відпрацьовано механізм передачі земель державної власності, що перебувають в постійному користуванні підприємств, до земель комунальної власності територіальної громади. Слухачі просили роз`яснити правомірність та механізми вчинення цивільно-правових дій за наявності правовстановлюючого документу на землю старого зразка. Також наголошувалося – громада зацікавлена у ширшому інформуванні щодо порядку поновлення чи переукладання договорів оренди земельних паїв (терміни оренди, умови виплати орендної плати, терміни укладання договорів).

12:54 13.12.2016

Сільського голову Кучму Володимира Володимировича нагороджено Грамотою ВРУ

Сільського голову Кучму Володимира Володимировича нагороджено Грамотою ВРУ

07 грудня 2016 року на урочистому засіданні комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Кіптівського сільського голову Кучму Володимира Володимировича було нагороджено Грамотою Верховної Ради України – «За вагомий внесок у реформування місцевого  самоврядування, соціально-економічний розвиток територіальних громад, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування».

12:41 08.12.2016

Ефективне управління освітою в ОТГ. Від створення органу управління до реалізації плану оптимізації мережі шкіл

Ефективне управління освітою в ОТГ. Від створення органу управління до реалізації плану оптимізації мережі шкіл

15-16 листопада 2016 року делегація Кіптівської сільської ради у складі голови Володимира Кучми, начальника відділу освіти Станіслава Пузирного, директора Підлісненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Марини Дворак та представника батьківського комітету Прогресівської ЗОШ І-ІІІ  ступенів Катерини Орел взяли участь у міжнародній конференції на тему «Ефективне управління освітою в ОТГ. Від створення органу управління до реалізації плану оптимізації мережі шкіл» у рамках реалізації шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» за сприяння Міністерства освіти і науки України Міністерства регіонального розвитку та за експертної підтримки надзвичайного та Повноважного Посла Королівства Швеції в Україні Мартіна Хагстрьома.

16:20 28.11.2016

Обмін досвідом

Обмін досвідом

На запрошення Асоціації міст України секретар Кіптівської сільської ради Кучма Віта Миколаївна взяла участь у форумі місцевого самоврядування «Секторальні реформи в призмі децентралізації: освіта,охорона здоров’я, соціальний захист населення, адміністративні послуги», який проходив 22-23 листопада в Івано-Франківську.

15:57 28.11.2016

Закінчився Проект "Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад»

Закінчився Проект "Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад»

Майже рік Кіптівська об’єднана територіальна громада брала участь в Проекті «Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад», який реалізується Фондом «Школа лідерів» і Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ. Перед учасниками проекту стояло завдання організувати та провести громадські консультації на тему, яка актуальна саме для громади учасника.

16:32 23.11.2016

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь