A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Канікули - не привід сидіти вдома

Канікули - не привід сидіти вдома

       Вже давно відомо, що  канікули у школі це не припинення освітнього процесу, а лише його інша сторона. Адже навіть під час канікул школи продовжують працювати і радо зустрічають своїх учнів. Хтось приходить сюди для підготовки до предметних олімпіад, які ось-ось почнуться, хтось пограти у спортивні чи комп’ютерні ігри, а ті, кому до душі подорожі -  їдуть на екскурсії.

09:15 04.11.2019

Соціальний працівник: робота чи покликання

Соціальний працівник: робота чи покликання

Соціальна робота це не професія, а покликання, так говорили нам на першому курсі університету, де цілих п’ять років я здобувала освіту за спеціальністю соціального працівника. Тоді ніхто з нас, сімнадцятирічних студентів, не сприйняв ці слова всерйоз. Курсу до третього вже було зрозуміло, хто буде працювати по спеціальності, а хто ніколи навіть не переступить поріг соціального закладу в якості працівника. Про себе ж я думала, що м’який характер та постійна жалість до оточуючих допоможуть мені стати першокласним соціальним працівником. Але вже в перший місяць роботи в Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді остаточно зрозуміла, що працювати за спеціальність точно не буду, бо до клієнтів соціальної роботи треба підходити звичайно ж із розумінням, співчуттям, гарячим серцем, неймовірним терпінням але разом із тим, як кажуть, із холодною головою. Я ж не могла спокійно дивитися на знедолені сім’ї, покинутих стареньких, кожен похід в сім’ю закінчувався сльозами, а тому розрадити, допомогти, чи боротися з пиятикою глави сімейства просто не виходило, не вистачало досвіду та терпіння. І я була впевнена, що всі так працюють. На робітника територіального центру, яка працювала в нашому селі я дивилася і думала – працює, бо нікуди подітися, треба годувати сім’ю. Як же я тоді  помилялася…

08:19 30.10.2019

Розмір допомоги з тимчасової непрацездатності зріс на 27,2%

Розмір допомоги з тимчасової непрацездатності зріс на 27,2%

За оперативними підсумками трьох кварталів 2019 року середньоденний розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності від Фонду соціального страхування України склав 274,75 грн. Це на 27,2% більше, ніж за той же період минулого року.

12:16 29.10.2019

За 9 місяців фахівці Фонду перевірили пів мільйона листків непрацездатності

За 9 місяців фахівці Фонду перевірили пів мільйона листків непрацездатності

У виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України відбулась селекторна нарада з аналізу проблемних питань здійснення контролю за обґрунтованістю видачі та продовження листків непрацездатності в закладах охорони здоров’я. Захід пройшов під головуванням начальника управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції Фонду Сергія Таровика, участь у нараді взяли заступниця начальника управління – начальниця відділу медичної експертизи управління профілактики страхових випадків Марина Біляєва, головна спеціалістка відділу медичної експертизи Оксана Полозюк, а також керівництво та профільні фахівці управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях та місті Києві.

12:15 29.10.2019

В Кіптівській ОТГ відшумів "Осінній FEST"

В Кіптівській ОТГ відшумів "Осінній FEST"

Цьогоріч Кіптівська ОТГ стала одним із  переможців конкурсу Міністерства культури України «Малі міста - великі враження»,   в рамках якого,  в суботу 19 жовтня, відбулося колоритне дійство - «Осінній FEST»!  І все в цей день склалося якнайкраще – чудова погода, активні учасники, вдячні глядачі, вмілі майстри, професійні артисти, різноманітні локації, екскурсійні тури – все це зробило атмосферу свята просто незабутньою, спогади про цей осінній день будуть зігрівати нас довгими зимовими вечорами.

17:01 21.10.2019

Детальніше про "Осінній FEST" Кіптівської ОТГ

Детальніше про "Осінній FEST" Кіптівської ОТГ

Кіптівська громада стала одним з переможців конкурсу Міністерства культури України "Малі міста - великі враження". Проект, який підтримала експертна рада, називається «Всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest».

12:39 16.10.2019

В громаді відзначили День Захисника України

В громаді відзначили День Захисника України

14 жовтня вся Україна відзначала світле та радісне свято – Покров Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у заступництво Божої Матері за людський рід, за мир і добро на нашій землі. Під покровом Богородиці, крізь віки і війни, полони і концтабори, пронесли українці свою віддану любов до рідної землі. Пресвяту Богородицю обрали покровителькою і наші славні предки-козаки. З тих пір 14 жовтня відзначають також День українського козацтва, а з 2014 року і День Захисника України – свято тих хто мужньо боронив терени рідної держави впродовж віків і захищає її суверенітет і територіальну цілісність у наші дні.

12:32 16.10.2019

Привітання Кіптівського сільського голови з Днем Захисника України

Привітання Кіптівського сільського голови з Днем Захисника України

З давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів. Тож недаремно День захисника України ми відзначаємо в день українського козацтва та  великого православного свята Покрови Пресвятої  Богородиці, яка завжди вважалась покровителькою   наших козаків.  Нехай овіяне козацькою славою свято додасть енергії та оптимізму, сила та мужність  завжди живляться любов’ю та підтримкою близьких і рідних. Низький уклін нашим славним ветеранам і захисникам сучасності за високий героїзм і мужність, за віддані роки та життя задля щасливого майбутнього українського народу. Щирі вітання кожному, хто і сьогодні несе нелегку військову службу. Від усього серця бажаю вам богатирського здоров’я  та  довголіття, радості та добра, незламної волі, родинного затишку,  звершення всіх мрій і бажань, злагоди і миру в країні, плідної праці на благо українського народу, задля слави нашої рідної Вітчизни! Слава нашим Героям! Слава Україні!

19:36 13.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь